محققان اين سبوس را در تلاشي براي آماده کردن غذاهايي که
به کاهش وزن کمک کنند، به نان اضافه کرده اند و آزمايش هاي کلينيکي براي
سنجش ميزان تاثير اين سبوس در يک رژيم غذايي عادي طراحي شده است.
دکتر
"ايان برانلي" از سرپرستان تيم تحقيقاتي گفت: اين تحقيقات حاکي است که اگر
بتوانيم اين سبوس را به محصولاتي مانند نان، بيسکويت و ماست که روزانه
مصرف مي کنيم اضافه کنيم، تا سه چهارم چربي موجود در اين غذاها توسط بدن
دفع مي شود.
وي افزود: ما اين سبوس را به نان اضافه کرده ايم و آزمايش اوليه در مورد طعم آن خيلي دلگرم کننده است.
دانشمندان
براي آزمايش ميزان تاثير 60 نوع الياف گياهي مختلف از يک "شکم مصنوعي"
استفاده کردند. آنها ميزان تاثير اين الياف بر هضم چربي را اندازه گيري
کردند. اين يافته ها در نشست جاري انجمن شيمي آمريکا در سانفرانسيسکو
ارائه شده است.
دکتر برانلي گفت: ادعاهاي بي شماري در مورد معالجات
اعجازآميز براي کاهش وزن وجود دارد اما فقط چند مورد آنها شواهد معقول
علمي در تاييد اين ادعا ارائه مي کنند.
وي اضافه کرد: چاقي مشکلي است
که روز به روز بزرگتر مي شود و رعايت کردن رژيم و برنامه ورزشي براي کاهش
وزن براي خيلي ها مشکل است. يافته هاي اوليه مطالعه ما حاکي است که اين
نوع سبوس مي تواند راه حلي واقعي در مبارزه با چاقي ارائه کند.
اين سبوس مدتي است که به مقدار کم به عنوان غليظ کننده و پايدار کننده به مواد غذايي اضافه مي شود.
اين
پايگاه اينترنتي در ادامه نوشت: دکتر "ديويد هاسلام" رئيس "مجمع ملي چاقي"
در انگليس گفت: بعضي محصولات به بهاي گزاف به عنوان ابزار پزشکي فروخته مي
شود که هيچ فايده اي ندارد. اين تحقيقات جالب به نظر مي رسد، اما وقتي مي
توانيم آن را توصيه کنيم که دانشمندان با تکيه بر آزمايش هاي مفصل شواهدي
خوب ارائه کرده باشند.